Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22-03-24 ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο σχολείο.

Διπλή εορτή για τον απανταχού Ελληνισμό. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επέτειος της επανάστασης των προγόνων μας κατά των Τούρκων ύστερα από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς.

Η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που επέλεξε ο Επίσκοπος παλαιών Πατρών Γερμανός για να υψώσει στην Αγία Λαύρα το λάβαρο της Επαναστάσεως. Η ημέρα που ενωμένοι οι Έλληνες ξεκίνησαν τον αγώνα για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού που τους καταδυνάστευε επί τέσσερις αιώνες. 

Στο σχολείο μας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22-03-24, τις δυο πρώτες διδακτικές ώρες (08:15-10:00 εκδήλωση των μαθητών/τριών των τμημάτων της Ε’ τάξης για τον εορτασμό της επετείου της 25η Μαρτίου. Στις εκδηλώσεις των τμημάτων είναι προσκεκλημένοι όλοι οι μαθητές/τριες και κηδεμόνες που επιθυμούν να εορτάσουν μαζί μας την επέτειο. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 08:15 και θα αναχωρήσουν στις 10:00 συνοδεία γονέων και κηδεμόνων.

Όπως προβλέπεται, τις υπόλοιπες ώρες δεν θα γίνει μάθημα (πρωινό και ολοήμερο σχολείο).

Ας υψώσουμε λοιπόν παντού τη γαλανόλευκη σημαία. Ας μην μείνει ούτε ένα σπίτι χωρίς να αναρτήσει το σύμβολο της Πατρίδος μας. Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουμε τους ήρωες και μάρτυρες του 1821 που έπεσαν “για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία”

Ζήτω το Έθνος
Ζήτω η Ελλάδα μας

Χρόνια Πολλά σε όλη τη σχολική κοινότητα!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6431