Δράσεις “Πρόληψης Σχολικής Βίας” Σχ. Έτους 2017-2018

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας, στο πλαίσιο πρόληψης της βίας στα Σχολεία, θα πραγματοποιήσει κατά την διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς 2017-2018, Δράσεις που θα αφορούν στην αρμονική συνύπαρξη των μαθητών, στον σεβασμό της διαφορετικότητας, στην εκμάθηση παιχνιδιών για την ώρα των διαλειμμάτων κ.α. και θα σας θέλαμε συμμέτοχους στην προσπάθεια μας αυτή.

Η πρώτη Δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 01/12/2017, με διάρκεια δυο (2) ώρες και με θέμα «Αν ήμουν εγώ στην θέση σου».

Θα επιθυμούσαμε όλα τα παιδιά εκείνη την ημέρα, να προσέλθουν στο Σχολείο, κρατώντας ένα οποιοδήποτε χαρτόνι σε μέγεθος Α4, με ένα σύνθημα ή μήνυμα ή ζωγραφιά, με θέμα «Άν ήμουν εγώ στη θέση σου» και ένα λουλούδι (όσοι μπορούν) που θα το ονομάσουμε: «το λουλούδι της φιλίας».

Παιδιά:

Γράψτε ένα γράμμα με περιστατικά που σας συνέβησαν κατά την διάρκεια της σχολικής σας ζωής που σας πλήγωσαν ή που ποτέ δεν μιλήσατε για αυτό. Το γράμμα θα είναι ανώνυμο και αφού το παραδώσετε στον δάσκαλό σας θα διαβαστεί και θα συζητηθεί.

Κάντε αν θέλετε ομάδες και ετοιμάστε ένα παραμύθι ή μια ιστορία και σίγουρα θα την παρουσιάσετε στο Σχολείο (μια ιστορία που θα έχει σχέση με το παραπάνω θέμα μας).

Γονείς:

Μιλήστε στα παιδιά σας για την αξία της αρμονικής συνύπαρξης στο Σχολείο και δείτε μαζί τους κάποια βίντεο που υπάρχουν σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό.

Οι Δράσεις θα υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του Κανονικού Προγράμματος του Σχολείου, χωρίς καμία αλλαγή του, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Παπαϊωάννου Σταύρου και Γαρυφάλλου Στέλλας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα

Τηλεοπτικό σποτ για την Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό

Animation video για την Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας

Δίκτυο Πρόληψης & Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας & Εκφοβισμού

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=885