21 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία στους ανθρώπους. Πήρε το όνομά του από τον Άγγλο John Langdon Down, που πρώτος το περιέγραψε το 1866. Προκαλείται από ένα λάθος στην κυτταρική διαίρεση του 21ου χρωμοσώματος. Αντί να έχει 46 χρωμοσώματα ως συνήθως, ένα πρόσωπο με σύνδρομο Down έχει 47.

Τα ακριβή αίτια του χρωμοσωμικού λάθους στο σύνδρομο Down δεν είναι προς το παρόν γνωστά. Για την πλειονότητα των παιδιών με σύνδρομο Down, η διάγνωση γίνεται κατά τη γέννηση ή λίγο αργότερα. Η ανίχνευση του συνδρόμου σήμερα επιτρέπει την πρώιμη παρέμβαση και τη δυναμική αντιμετώπιση των συγγενών προβλημάτων υγείας.

Τα παιδιά με σύνδρομο Down ποικίλλουν τόσο ευρέως στην ανάπτυξη και την πρόοδό τους όσο και τα τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά.

-Μιλώντας γενικά, τα παιδιά με σύνδρομο Down αναπτύσσονται πιο αργά απ’ ότι οι συνομήλικοί τους, φτάνοντας στην κάθε βαθμίδα ανάπτυξης σε μεγαλύτερη ηλικία και παραμένοντας για περισσότερο διάστημα.

Το αναπτυξιακό χάσμα ανάμεσα στα παιδιά με σύνδρομο Down και τα συνομήλικα διευρύνεται συνήθως με την ηλικία, ωστόσο η κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί με σύνδρομο Down να προχωρήσει στις βαθμίδες της σχολικής και μετέπειτα της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε σημείο που να μπορεί σε μεγαλύτερες ηλικίες να εργαστεί, να προσφέρει στην κοινωνία και να πάρει από αυτήν.

Ενημερωτικό υλικό και φωτογραφίες από Down’s Syndrome Association UK για γονείς και εκπαιδευτικούς.

https://www.scribd.com/embeds/342614311/content?start_page=1&view_mode=&access_key=key-ygTL0nGVy0f3FUvQ0P5T

View this document on Scribd

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down:«Η Μελανί μπορεί να το κάνει»

  • Τα ξεχωριστά παιδιά του Συνδρόμου Down
  • Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος
  • Σύνδρομο down.
  • WORLD DOWN SYNDROME DAY, March 23

Some have more…Special needs than others.
Definition of Special: better, greater, or otherwise different from what is usual. Key words:”different than what is usual”
People with down syndrome require or NEED assistance that is DIFFERENT THAN WHAT IS USUAL.
Give a voice to people with Down syndrome to promote their full social inclusion and to promote change in the cultural approach to the world of disability.  Papagelopoulos N, S.L.T.

Η καινούργια καμπάνια της Down Syndrome International

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6489