Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Στην παρέλαση συμμετέχουν όλοι οι μαθητές/τριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Παρακαλούμε για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών και την υποστήριξή σας στο πνεύμα και στο πλαίσιο που απαιτεί ο τιμητικός εορτασμός της επετείου για την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και αντίστασης.

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα μπορέσει κάποιος/α μαθητής/τρια να συμμετάσχει στη παρέλαση, θα μας ενημερώσετε το συντομότερο με ηλεκτρονικό μήνυμα στο σχολείο  ώστε να οριστεί έγκαιρα η σειρά των μαθητών που θα παρελάσουν και να γίνουν σωστά οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου  θα είναι ως εξής:

ΜΕΡΟΣ Α΄  

Ώρα 10:00: Προσέλευση στο Μητροπολιτικό Ναό ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ των σημαιοφόρων και των παραστατών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα.

Στην εκκλησία θα παραστεί ο σημαιοφόρος, το άγημα της σημαίας και ο υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου (αν είναι η σειρά του σχολείου μας) με έναν/μια συνοδό εκπ/κό, ενώ ο ταμπελοφόρος θα βρίσκεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα με τους υπόλοιπους μαθητές στις 11.00 π.μ.. 

Ώρα 10:10: Προσέλευση των επισήμων προσκεκλημένων.

Ώρα 10:30:  ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ.

Ώρα 10:45:  Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο των Ηρώων – του Ναού ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ. Πανηγυρικός της ημέρας – Κατάθεση στεφάνων υπέρ πεσόντων.  Σιγή ενός λεπτού – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ.

Αμέσως μετά, το άγημα της σημαίας θα το συνοδέψει από το Ηρώο στο χώρο παρέλασης ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός που θα παρευρίσκεται στην εκκλησία.

ΜΕΡΟΣ Β΄ 

Ώρα 11:00 – Συγκέντρωση των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα (Δράμας και Λακωνίας). Οι εκπαιδευτικοί μας και ο ταμπελοφόρος, θα περιμένουν τους/τις μαθητές/τριες στο προαύλιο του σχολείου.

Ώρα   11:30 – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ: Επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα έως το τέρμα της οδού, μετά τις καφετέριες.

Τέλος παρέλασης:

Θα συναντηθείτε με τα παιδιά σας στο τέλος της διαδρομής της παρέλασης, μετά τις καφετέριες, επί της οδού Ηρώων ΠολυτεχνείουΟι εκπαιδευτικοί μας θα βρίσκονται εκείαμέσως μετά τις καφετέριες της κεντρικής πλατείας, μαζί με τον/την ταμπελοφόρο, για να συντονίζουν τη συλλογή των μαθητών.

ΕΝΔΥΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ:

Αγόρια:
Γραβάτα  και σήμα θα δοθούν από το σχολείο
Λευκό μακρυμάνικο πουκάμισο
Παντελόνι ή  τζιν χρώματος σκούρο μπλε (όχι ανοικτό)
Μαύρα παπούτσια
Κορίτσια:
Φουλάρι και σήμα θα δοθούν από το σχολείο.
Λευκό μακρυμάνικο πουκάμισο
Φούστα χρώματος  σκούρο μπλε
Καλσόν χρώματος δέρματος
Μαύρα  παπούτσια

*Δίνονται γάντια για το άγημα και τους διμοιρίτες.
*Η σημαία δίνεται την ημέρα της εορτής στον σημαιοφόρο και τον συνοδό τους όπως και η ταμπέλα στον ταμπελοφόρο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6425