«Το ασχημόπαπο» από την ορχήστρα της ΕΡΤ

Το κλασικό παραμύθι “ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ” αφορά όσους κάποια στιγμή ένιωσαν ότι δεν ανήκουν πουθενά. Μηνύματα αγάπης, θάρρους, αισιοδοξίας, ελπίδας θα μεταφερθούν την Παρασκευή 29-3-2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας από τους εξαιρετικούς μουσικούς της ορχήστρας της ΕΡΤ, οι οποίοι με τα έγχορδα και τα πνευστά θα συνεπάρουν τους μαθητές μας!

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει τη διαδραστική συναυλία «Το ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσικό – αφηγηματικό έργο που γράφτηκε αποκλειστικά για να υπηρετήσει τον εκπαιδευτικό, μεταξύ άλλων, ρόλο της ορχήστρας.

Η συνθέτρια του έργου κα Ευδοξία Υψηλάντη, θα αφηγηθεί στους μαθητές μαζί με μέρος των συμμαθητών τους, τη μαγική διαδικασία της δημιουργίας, που αρχίζει με την έμπνευση και καταλήγει στη μουσική σύνθεση.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ο οποίος έχει και την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι μαθητές εκτός από τη συμμετοχή τους στην εξέλιξη του έργου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία ενός μεγάλου συνόλου και του μαέστρου, αλλά και να ξεναγηθούν στους διαφορετικούς κόσμους των μουσικών οργάνων.

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης και στη μουσικό του σχολείου μας για την προετοιμασία της παρουσίασης, στους εκπαιδευτικούς των τμημάτων για τη συνεργασία τους καθώς και στον εικαστικό για τη δημιουργία του σκηνικού με τους μαθητές της Στ.

Την παράσταση θα παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες της Γ, Δ, Ε, Στ τάξης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6375