Κυκλοφοριακό πάρκο Νέας Μάκρης

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 οι μαθητές της Α΄τάξης θα μεταβούν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Jumicar, στη Νέα Μάκρη και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με στόχο να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν τη  σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά θεωρητικό σε θέματα οδικής ασφάλειας μέσω εγκεκριμένων διαδραστικών προγραμμάτων και βίντεο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με την αρωγή εξειδικευμένου προσωπικού και του απαραίτητου οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια κατατοπίζονται  στα απολύτως απαραίτητα στοιχεία του ΚΟΚ που θα πρέπει να τηρήσουν κατά την εμπειρική εξάσκηση που ακολουθεί. Οι μαθητές ανά ομάδες μπαίνουν στα βενζινοκίνητα μικρά αυτοκίνητα της Jumicar, φορούν κράνη και ζώνες ασφαλείας και τους δίνονται αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των αυτοκινήτων καθώς και για τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσουν εντός του πάρκου.

Κατόπιν οδηγούν με απόλυτη ασφάλεια τηρώντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας υπό την επίβλεψη του εκπαιδευμένου προσωπικού. Η εκπαίδευση στην κυκλοφοριακή αγωγή συνδυάζεται αρμονικά με την χαρά της οδήγησης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6569