Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικο Μουσείο

Την Τετάρτη 06.03.2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης θα επισκεφτούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο αποτελεί το σπουδαιότερο Μουσείο της χώρας μας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης.

Θα περιηγηθούν και θα ξεναγηθούν από τις εκπ/κούς της τάξης στον χώρο του Μουσείου και θα ασχοληθούν κυρίως με έργα της γεωμετρικής, αρχαϊκής και κλασικής περιόδου. Στο Μουσείο στεγάζεται η Συλλογή Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, που περιλαμβάνει έργα των μεγάλων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο από την 6η χιλιετία έως το 1050 π.Χ (νεολιθικού, κυκλαδικού, μινωικού και μυκηναικού ) και ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό της Θήρας.

Οι αρχαίοι ελληνικοί πολιτισμοί τους οποίους μέχρι χθες τους ανακαλύπταν οι μαθητές μας μέσα από τα βιβλία τους, ξαφνικά θα ζωντανέψουν μπροστά τους. Αρχαία εκθέματα πηγαίνουν βαθιά πίσω στο χρόνο τους μαθητές/τριες, ακόμα και 6.000 χρόνια από σήμερα σκιαγραφώντας πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της εποχής.

Κυκλαδικά ειδώλια, αγγεία, χρυσά προσωπεία, εργαλεία, όπλα, τοιχογραφίες και πολλά άλλα θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν λίγο περισσότερο αυτούς τους θαυμαστούς πολιτισμούς.

Στόχος μας είναι οι μαθητές/τριες μας, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου και να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, ενεργοποιώντας την φαντασία τους και αναπτύσσοντας την δημιουργικότητα τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6397