«Προστασία Πρώτης Τάξης»

Το πρόγραμμα «Προστασία Πρώτης Τάξης» απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α’ Δημοτικού του σχολείου μας. Πρόκειται για ένα αφηγηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βοηθά τα παιδιά ηλικίας έξι έως οκτώ ετών να υιοθετήσουν ισχυρές και συστηματικές πρακτικές υγιεινής.

Πριν την υλοποίηση της δράσης θα δοθεί έντυπο συγκατάθεσης στους γονείς των μαθητών. Το πρόγραμμα θα ενταχθεί στα τεκμήρια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Η «Προστασία Πρώτης Τάξης» διδάσκει στα παιδιά πώς μπορούν να αποτρέπουν την εξάπλωση των μικροβίων μέσα από καλές συνήθειες και συμπεριφορές προσωπικής υγιεινής. Μέσω αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές συμμετέχουν και αλληλοεπιδρούν μέσα από ένα συνδυασμό καρτούν, παιχνιδιών και μαθημάτων, κατακτώντας δεξιότητες αλλά και ορθές συμπεριφορές στο κομμάτι της υγιεινής.

Ειδικότερα:

Μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Προστασία Πρώτης Τάξης», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τους κανόνες υγιεινής μέσω ενός διαδραστικού μαθήματος, το οποίο προάγει ένα βιωματικό τρόπο μάθησης, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να αντιληφθούν με απλά βήματα τον κόσμο των μικροβίων και να μάθουν πως να προστατεύονται.

Υλοποίηση και ζητούμενα:

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον δάσκαλο/ την δασκάλα της τάξης και για τις ανάγκες αυτού αποστέλλεται ένα kit που περιλαμβάνει όλα τα υλικά.

Σε κανένα από τα υλικά που έχουν σχεδιαστεί για το εν λόγω πρόγραμμα δεν υπάρχει αναφορά ή παρουσία προϊόντος, ενώ το σχολείο δεν επιβαρύνεται οικονομικά – όλα τα υλικά αποστέλλονται και παραδίδονται από τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος στις σχολικές μονάδες. Η διάρκεια του προγράμματος μέσα στην τάξη έχει υπολογιστεί σε 2 διδακτικές ώρες.

Στο σύνολο των σχολείων που θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα σταλεί στους γονείς ηλεκτρονικής μορφής ερωτηματολόγιο μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος προς συμπλήρωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6347