Πρακτική άσκηση φοιτητών Παιδαγωγικού τμήματος ΕΚΠΑ

Σας ενημερώνουμε για τη νέα περίοδο πρακτικών ασκήσεων.

Σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρακτικής άσκησης του χειμερινού εξαμήνου, θέλoυμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη, 14/3/2024 θα ξεκινήσει η Πρακτική Άσκηση της ίδιας ομάδας φοιτητριών/τών του 3ου έτους του Π.Τ.Δ.Ε.-Ε.Κ.Π.Α. για τo μάθημα: “Διαχείριση της Σχολικής Τάξης & Πρακτική Άσκηση ΙΙ”.

Για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 προβλέπεται παρακολούθηση των μαθημάτων από τις/τους φοιτήτριες/ές για τις 14/3 και διδασκαλίες κάθε εβδομάδα με έναρξη την Πέμπτη 21/3, ύστερα από συνεννόηση με τις/τους συντονίστριες/ές και με τις/τους εκπαιδευτικούς. Κάθε φοιτήτρια/ής την Πέμπτη θα διδάσκει όλα τα μαθήματα
του ΠΕ 70, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμά τους.

Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης στο σχολείο: ο Διευθυντής του σχολείου

Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου: Καθηγητής Θωμάς Μπαμπάλης.

Στο σχολείο μας κάθε Πέμπτη, θα βρίσκεται και η επιβλέπουσα καθηγήτρια εκπαιδευτικός.
………………………………………………………..
ΣΧΕΤ: 1 – 9 -2023 Αρ. Πρωτ.: Φ7/ 95955/Δ1, «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024» και Κ.Υ.Α. 73897/Γ1/4-7-2023 

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 88 του ν. 4823/2021, ”με απόφαση του/της Διευθυντή της σχολικής μονάδας αποφασίζεται η πραγματοποίηση στη σχολική μονάδα πρακτικής άσκησης από προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές Α.Ε.Ι., καθώς και από καταρτιζόμενους και σπουδαστές δημόσιων ή/και ιδιωτικών φορέων.

Στις περιπτώσεις διεξαγωγής των πρακτικών ασκήσεων φοιτητών/τριών, οι εκπαιδευτικοί κάθε τάξης παρευρίσκονται υποχρεωτικά μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας και είναι υπεύθυνοι για όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και την ασφάλεια των μαθητών/τριών.  Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δε δίνονται στοιχεία των μαθητών/τριών σε πρόσωπο ή φορέα”.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6458