Μετάβαση της ΣΤ΄ τάξης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα

Την Τρίτη 12-03-2024, οι μαθητές/τριες της  Στ΄ τάξης του σχολείου μας, με τη συνοδεία των  υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους και του Διευθυντή, θα επισκεφθούν πεζή το 3ο Γυμνάσιο Γέρακα που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το σχολείο μας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ομαλής  μετάβασης των μαθητών/τριών μας, στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γυμνασίου θα μιλήσει στους μαθητές μας ο Γυμνασιάρχης κος Αραμπατζής Μιχάλης καθώς και άλλοι καθηγητές, παρουσιάζοντάς τους τη δομή του εκπαιδευτικού προγράμματος  αλλά και τις αλλαγές στην σχολική τους καθημερινότητα. Στα πλαίσια της ενημέρωσης θα επισκεφτούν και το εργαστήριο Φυσικής που αποτελεί έναν μοναδικό για τα δεδομένα σύγχρονο εκπαιδευτικό χώρο.

Οι μαθητές/τριες έχουν προετοιμαστεί να ρωτήσουν ότι τους απασχολεί και μέσα από διαλογική συζήτηση να αντιληφθούν ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη των καθηγητών τους σε αυτόν τον νέο κύκλο της ζωής τους.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση από τους καθηγητές των ποικίλων καινοτόμων προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν φέτος και αμέσως μετά τα παιδιά θα γνωρίσουν τους χώρους του σχολείου.

Μέσα από τον κατάλληλο σχεδιασμό δραστηριοτήτων του προγράμματος, προωθείται η συνέργεια των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης και η αποτελεσματική συνεργασία των εκπαιδευτικών Δημοτικής και Μέσης, με κοινό στόχο την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

  • Θα δοθεί υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης γονέα μετάβασης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα.

Η μετάβαση από τη μια σχολική βαθμίδα στην άλλη μπορεί να είναι συνδεδεμένη με αναμενόμενο άγχος, ανασφάλεια και ανησυχία για το μέλλον. Ωστόσο, είναι και μια ευκαιρία για νέες εμπειρίες, μάθηση και ανάπτυξη. Είναι σημαντικό για τους μαθητές να λάβουν την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειάζονται για να κάνουν αυτήν τη μετάβαση ομαλά και επιτυχώς.

Αυτή η μετάβαση είναι σημαντική επειδή οι μαθητές πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες απαιτήσεις, περιβάλλοντα και προκλήσεις. Η επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης έχει διαφορετική δομή, πρόγραμμα σπουδών, μεθόδους διδασκαλίας και απαιτήσεις και οι μαθητές/τριες πρέπει να μάθουν πώς να προσαρμοστούν σε αυτές τις νέες συνθήκες.

Οι εκπαιδευτικοί και η οικογένεια ενημερώνει και συζητάει με τους μαθητές για τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους σχετικά με τη μετάβαση υποστηρίζοντας έτσι επιτυχώς τη μετάβασή τους στο γυμνάσιο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6355