Ποινικό αδίκημα η διατάραξη λειτουργίας της σχολικής μονάδας

Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας. Ειδικό Ποινικό αδίκημα η µε οποιονδήποτε τρόπο διατάραξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι εισέρχονται εφεξής σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µε φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζοµένων, υπαλλήλων ή µαθητών, διαταράσσουν τη λειτουργία του, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηµατική ποινή, και αν η πράξη συνδέεται µε πρόκληση βιαιοπραγίας, µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηµατική ποινή.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την με Αρ. Πρωτ. 101705/Γ7/30-09-2002, εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ: “Ως χώρος του σχολείου εννοείται όχι μόνο αυτός του κτηρίου, αλλά και του προαυλίου και των εισόδων αυτού.”

  • Θεσπίζεται ως ειδικό έγκλημα η διατάραξη λειτουργίας νοσηλευτικού ή εκπαιδευτικού ιδρύματος, με αυστηροποίηση της ποινής σε περιπτώσεις βιαιοπραγίας.
  • Θεσπίζεται υποχρέωση των επαγγελματιών (εκπαιδευτικοί, ιατροί, ψυχολόγοι κ.ά) να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση του πλέγματος προστασίας, από ενδεχόμενες σε βάρος τους κακόβουλες μηνύσεις (ακαταδίωκτο).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6324