Εκκλησιασμός Τριών Ιεραρχών και Βασιλόπιτες 2024

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘΑ ”την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων του πρωινού και ολοήμερου σχολείου.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για τους ιερούς ναούςαντιπροσωπεία μαθητών/τριών δυο τμημάτων θα παραστεί στον εκκλησιασμό. Οι μαθητές που επιθυμούν να κοινωνήσουν θα μπορέσουν μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

Το σχολείο μας θα αντιπροσωπεύσει με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, οι μαθητές/τριες των τάξεων της Β3’ και Δ1’ . Όλοι οι μαθητές/τριες συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τμήματος, θα μεταβούν πεζή και θα παραστούν στον εκκλησιασμό του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων.


Οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών Β3, Δ1 θα συμπληρώσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα τους σταλεί.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Πατέρα Αλέξανδρο, θα πραγματοποιηθεί λειτουργία για τις δυο αντιπροσωπείες των μαθητών/τριών και θα ακολουθήσει αρτοκλασία με άρτους που προσφέρει ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι θα διανεμηθούν σε όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας!

Ευχαριστούμε πολύ τον ΣΓΚ για την προσφορά τους και τους γονείς μαθητών τμημάτων για την προσφορά τους σε βασιλόπιτες οι οποίες θα δοθούν στις 29-1-24 ανά τμήμα και μια για τον Σύλλογο διδασκόντων. Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.


  • Ο/η κάθε υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός τμήματος τηρώντας αυστηρά τα μέτρα υγιεινής θα κόψει από μια ξεχωριστή βασιλόπιτα για κάθε τμήμα (16 τμήματα!) και ο Διευθυντής του σχολείου θα κόψει μια βασιλόπιτα για το Σύλλογο Διδασκόντων.
  • Οι τυχεροί μαθητές/μαθήτριες που θα τους τύχει το φλουρί, θα παραλάβουν από ένα δωράκιπροσφορά του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του Σχολείου.

Εύχομαι προσωπικά σε όλη την σχολική κοινότητα και στις οικογένειές τους  «Καλή και Δημιουργική Χρονιά» με υγεία και άφθονες επιτυχίες!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Παρακαλούμε να ενημερώσετε με mail το σχολείο ή/και την εκπαιδευτικό τμήματος αν για οποιαδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε να καταναλωθεί το κομμάτι βασιλόπιτας / άρτο από το παιδί σας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6069