Νέα διαδραστικά συστήματα

Εγκατάσταση 4 νέων σύγχρονων διαδραστικών συστημάτων μάθησης στην Α’ και Β’ τάξη του σχολείου μας.

Το διαδραστικό σύστημα περιλαμβάνει:

  1. διαδραστική οθόνη προβολής
  2. ηλεκτρονικό υπολογιστή
  3. λογισμικό σχεδίασης και προβολής διαδραστικών μαθημάτων συνοδευόμενο από
     ενδεικτικά ψηφιακά ωριαία σχέδια μαθήματος με διαδραστικό εμπλουτισμό, για όλες τις τάξεις της
    προμήθειας, σύμφωνα με τα ισχύοντα προγράμματα σπουδών και υλικό επιμόρφωσης στη χρήση του λογισμικού

Το έργο ενισχύει ουσιαστικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, καθώς εισάγει την χρήση της νέας τεχνολογίας στην καρδιά της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αυτή που λαμβάνει χώρα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Εγκαθίσταται έτσι η υποδομή που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της μαθητοκεντρικής προσέγγισης και την ανάδειξη της συνεργατικής μάθησης μέσα στην σχολική τάξη.

Η αλληλεπίδραση των μαθητών με το διαδραστικό μαθησιακό περιεχόμενο ενισχύει το ενδιαφέρον για μάθηση, οδηγεί σε αύξηση της συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία και συντελεί στην ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων, μεταξύ των οποίων η κριτική σκέψη και η δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων.

Συνολικά, το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6043