Εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια; Συμβουλές για γονείς

Εάν ανησυχείτε για τις συνήθειες παιχνιδιού του παιδιού σας και τον πιθανό αντίκτυπό τους στην ψυχική υγεία, ακολουθούν ορισμένα πρακτικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  1. Βάλτε το παιχνίδι σε προοπτική:
    • Αναγνωρίστε ότι το παιχνίδι είναι μια κοινή δραστηριότητα για παιδιά και νέους.
    • Κατανοήστε ότι όταν χρησιμοποιείται με υγιή όρια, το παιχνίδι μπορεί να είναι μια θετική εμπειρία.
    • Αναγνωρίστε ότι μπορεί να τους βοηθήσει να χαλαρώσουν, να κοινωνικοποιηθούν και ακόμη και να μάθουν νέες δεξιότητες.
  2. Θέστε υγιή όρια:
    • Θέστε σαφή όρια για το χρόνο παιχνιδιού. Για παράδειγμα:
      • Περιορίστε το παιχνίδι σε μία ώρα τις σχολικές ημέρες.
      • Επιτρέψτε το πολύ τρεις ώρες τα σαββατοκύριακα.
    • Να είστε σταθεροί και συνεπείς στην επιβολή αυτών των ορίων.
  3. Χρησιμοποιήστε το παιχνίδι:
    • Συνδέστε το χρόνο παιχνιδιού με άλλες εργασίες ή ευθύνες.
    • Για παράδειγμα, το παιδί σας μπορεί να παίξει παιχνίδια μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ή την επίτευξη στόχων.
  4. Εισαγωγή εναλλακτικών δραστηριοτήτων:
    • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να εξερευνήσει άλλες ευχάριστες δραστηριότητες πέρα από το παιχνίδι.
    • Σκεφτείτε οικογενειακές πεζοπορίες, βραδιές παιχνιδιών ή άλλα χόμπι και οπωσδήποτε άθληση.
  5. Μείνετε ενημερωμένοι και ζητήστε βοήθεια όταν χρειάζεται:
    • Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα του παιδιού σας που σχετίζονται με το παιχνίδι.
    • Εάν παρατηρήσετε σημάδια υπερβολικού παιχνιδιού που επηρεάζουν την ψυχική τους υγεία, αναζητήστε επαγγελματική υποστήριξη ή συμβουλευτική1234.

Θυμηθείτε, η ανοιχτή επικοινωνία και η κατανόηση είναι απαραίτητες. Προσεγγίστε το θέμα με ενσυναίσθηση και συνεργαστείτε για να βρείτε μια υγιή ισορροπία μεταξύ του παιχνιδιού και άλλων πτυχών της ζωής. 

Μάθετε περισσότερα: 1youngminds.org.uk 2gatewayfoundation.org 3internetmatters.org 4healthygamer.gg

………………………………………………………………………………………………………….

Διαδίκτυο – ΚΕΘΕΑ (kethea.gr)

Σε επίπεδο υποστήριξης θα χρειαστεί οι γονείς να απευθυνθούν σε κλινικό ψυχολόγο, παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο. Πρόκειται για ειδικότητες στις οποίες διατίθεται εύκολη πρόσβαση και μέσω δημοτικών δομών.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό οι γονείς να έχουν κατά νου σημαντικά άτομα στη ζωή των παιδιών τους που μπορούν να στηρίξουν με τη συνεργασία τους την προληπτική ή θεραπευτική παρέμβαση, όπως για παράδειγμα ιδιαίτερα αγαπητοί συγγενείς, δάσκαλοι και προπονητές, σχολικοί ψυχολόγοι και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι χάρη στο ρόλο τους μπορούν να επεκτείνουν την προσπάθεια που καταβάλλεται στο σπίτι και εκτός σπιτιού.

Τέλος, συνίσταται – ειδικά σε επείγουσες καταστάσεις – και η επικοινωνία με κάποια από τις παρακάτω γραμμές υποστήριξης:

  • Γραμμή 115 25 από το Μαζί για το Παιδί: Προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς, γονείς και εφήβους.
  • Εθνική γραμμή SOS 1056 από το Χαμόγελο του Παιδιού και αντίστοιχη εφαρμογή Chat 1056: Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη και διασύνδεση με άλλες, κατάλληλες υπηρεσίες.

Εθνική γραμμή παιδικής προστασίας 1107 του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Προσφέρει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά, γονείς / συγγενείς και εκπαιδευτικούς.

Γραμμή βοήθειας για την απεξάρτηση των παιδιών από το Ίντερνετ

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων Π & A Κυριακού, έχει δημιουργήσει τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ με αριθμό 800 11 800 15.

Η Γραμμή αυτή απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.α.).

Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις, στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης – κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους.

Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού (Μεσογείων 24, Γουδή), Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β Παιδιατρικής Κλινικής, η πρόληψη από την εξάρτηση στο Διαδίκτυο είναι εύκολη, αρκεί οι γονείς να λάβουν εγκαίρως υπόψη τους τα σημάδια που τους δίνει το παιδί τους και να ζητήσουν άμεσα βοήθεια από τους ειδικούς.

Τα παρακάτω συμπτώματα δηλώνουν πιθανώς εξάρτηση από το Ίντερνετ:

  • Εκνευρισμός όταν το παιδί είναι εκτός Διαδικτύου
  • Χρήση του Διαδικτύου πολύ περισσότερο από το προτιθέμενο
  • Ξαφνική σχολική αποτυχία
  • Διαταραχές ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου
  • Μειωμένη φυσική δραστηριότητα
  • Διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις
  • Αλλαγή των συνηθειών του παιδιού, όπως π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι
  • Παραμέληση της προσωπική υγιεινής του.

………………………………………………………………………………………….

Είναι αρκετά δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι το παιδί μας είναι εθισμένο στα βιντεοπαιχνίδια. Δυστυχώς, αυτό είναι μια πραγματικότητα για πολλούς γονείς σήμερα και μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει τη συνήθεια. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να το αποδεχτείτε, το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσετε τα σημάδια του προβληματικού παιχνιδιού και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθήσετε το παιδί σας να διαχειριστεί τις συνήθειες παιχνιδιού του. Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου (υλικό: healthygamer.gg ) θα παρέχει συμβουλές για γονείς που αντιμετωπίζουν τον εθισμό του παιδιού τους στα βιντεοπαιχνίδια. Θα συζητήσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια του εθισμού, ποια βήματα πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε το γιο σας και πόρους για να αναζητήσετε πρόσθετη υποστήριξη.

Κατανόηση του εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια

Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια είναι ένα πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει πολλά παιδιά σήμερα. Είναι σημαντικό για τους γονείς να κατανοήσουν τι είναι ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια και πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του παιδιού τους. Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια είναι μια καταναγκαστική συμπεριφορά όπου ένα άτομο ξοδεύει υπερβολικό χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, σε σημείο που επηρεάζει την καθημερινή ζωή και τις ευθύνες του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλες αρνητικές συνέπειες, όπως κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις, κοινωνική απομόνωση και προβλήματα υγείας.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής, των προβλημάτων ψυχικής υγείας και των περιβαλλοντικών παραγόντων. Τα παιδιά που είναι μοναχικά, ανήσυχα ή έχουν ΔΕΠΥ ή άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια.

Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια θέτοντας όρια και ενθαρρύνοντας άλλες δραστηριότητες και χόμπι. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν μια ισορροπημένη ζωή και να μην ξοδεύουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Με την κατανόηση του εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια, οι γονείς μπορούν να λάβουν μέτρα για να βοηθήσουν το παιδί τους πριν γίνει σοβαρό πρόβλημα.

Σημάδια εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια στα παιδιά

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα βιντεοπαιχνίδια έχουν γίνει μια δημοφιλής μορφή ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τους γονείς να γνωρίζουν τα σημάδια του εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια στο παιδί τους. Ενώ μπορεί να φαίνεται αβλαβές στην αρχή, το υπερβολικό παιχνίδι μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά αρνητικών συνεπειών, συμπεριλαμβανομένης της κακής ακαδημαϊκής απόδοσης, της κοινωνικής απομόνωσης, ακόμη και των προβλημάτων σωματικής υγείας.

Ένα από τα βασικά σημάδια του εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια είναι η ενασχόληση με τα παιχνίδια. Το παιδί σας μπορεί να σκέφτεται συνεχώς την επόμενη συνεδρία παιχνιδιού ή να δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος για άλλες δραστηριότητες που συνήθιζε να απολαμβάνει. Μπορεί να γίνουν ευερέθιστοι ή ταραγμένοι όταν δεν τους επιτρέπεται να παίξουν ή δυσκολεύονται να ελέγξουν το χρόνο παιχνιδιού τους.

Ένα άλλο σημάδι είναι η παραμέληση των ευθυνών. Εάν το παιδί σας παραμελεί τα μαθήματά του, τις δουλειές του σχολείου ή τις κοινωνικές του υποχρεώσεις για να περάσει περισσότερο χρόνο παίζοντας, μπορεί να είναι λόγος ανησυχίας. Μπορεί επίσης να εμφανίσουν αλλαγές στις συνήθειες ύπνου τους, όπως να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά παίζοντας παιχνίδια ή να αισθάνονται ανήσυχοι και ταραγμένοι όταν δεν παίζουν.

Τα συμπτώματα στέρησης μπορεί επίσης να υποδεικνύουν εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια. Το παιδί σας μπορεί να γίνει κυκλοθυμικό, ευερέθιστο ή καταθλιπτικό όταν δεν παίζει. Μπορεί επίσης να παρουσιάσουν μείωση της προσωπικής υγιεινής ή να χάσουν το ενδιαφέρον τους για κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε αυτά τα σημάδια από νωρίς και να έχετε ανοιχτές συζητήσεις με το παιδί σας σχετικά με τις συνήθειες των βιντεοπαιχνιδιών. Η κατανόηση της προοπτικής τους και η παροχή υποστήριξης και καθοδήγησης είναι ζωτικής σημασίας για να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τον εθισμό τους και να επιτύχουν μια υγιή ισορροπία μεταξύ παιχνιδιού και άλλων δραστηριοτήτων.

Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για τις συνήθειες των βιντεοπαιχνιδιών

Όταν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει αναπτύξει προβληματικές συνήθειες παιχνιδιού, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πώς να προσεγγίσετε τη συζήτηση. Το κλειδί είναι να είστε ειλικρινείς και άμεσοι, δείχνοντας παράλληλα ενσυναίσθηση και κατανόηση.

Ξεκινήστε αφιερώνοντας μια συγκεκριμένη ώρα για να μιλήσετε, μακριά από περισπασμούς. Ενημερώστε το παιδί σας ότι ανησυχείτε για τις συνήθειες των βιντεοπαιχνιδιών και εξηγήστε ποιες συμπεριφορές έχετε παρατηρήσει που προκαλούν ανησυχία. Είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στη συμπεριφορά, όχι στο ίδιο το παιδί, και να αποφύγετε την επικριτική γλώσσα.

Ακούστε την απάντηση του παιδιού σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε την προοπτική του. Ρωτήστε τους πώς αισθάνονται για τη χρήση βιντεοπαιχνιδιών και αν πιστεύουν ότι μπορεί να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Φροντίστε να επικυρώσετε τα συναισθήματά τους και να αποφύγετε να τα απορρίψετε.

Μαζί, δημιουργήστε ένα σχέδιο για τον περιορισμό της χρήσης βιντεοπαιχνιδιών. Θέστε σαφή όρια και προσδοκίες και τηρήστε τα με συνέπεια. Μπορεί να είναι χρήσιμο να εμπλέξετε το παιδί σας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως να συμφωνήσετε σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας όταν μπορούν να παιχτούν βιντεοπαιχνίδια ή να αποφασίσετε για ένα ημερήσιο χρονικό όριο.

Καθορισμός ορίων και ορίων για τη χρήση βιντεοπαιχνιδιών

Μόλις εντοπίσετε τα σημάδια εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια στο παιδί σας, είναι σημαντικό να θέσετε σαφή όρια και όρια για τη χρήση των βιντεοπαιχνιδιών. Αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη συζήτηση, αλλά είναι απαραίτητη για την ευημερία τους.

Πρώτον, καθορίστε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο για το πόσο καιρό μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια κάθε μέρα. Αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ηλικία τους και άλλες ευθύνες, όπως οι εργασίες και οι δουλειές. Φροντίστε να τηρήσετε αυτά τα όρια και να επιβάλλετε συνέπειες εάν δεν τηρηθούν.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει χρόνο για άλλες δραστηριότητες και χόμπι. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετέχει σε αθλήματα, τέχνη ή άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες. Αυτό θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν έναν πιο ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Είναι επίσης σημαντικό να τεθούν όρια γύρω από το πότε και πού μπορούν να παίξουν βιντεοπαιχνίδια. Αποφύγετε να τους επιτρέπετε να παίζουν αργά τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια του οικογενειακού χρόνου. Ενθαρρύνετέ τα να κάνουν διαλείμματα κάθε ώρα και να βγαίνουν έξω και να παίρνουν λίγο καθαρό αέρα.

Τέλος, δώστε το παράδειγμα. Δείξτε στο παιδί σας ότι είστε σε θέση να περιορίσετε τον δικό σας χρόνο οθόνης και να βρείτε άλλους τρόπους για να περάσετε το χρόνο σας. Αυτό θα αποτελέσει θετικό παράδειγμα και θα διευκολύνει το παιδί σας να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες.

Ενθάρρυνση άλλων δραστηριοτήτων και χόμπι

Ενώ τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και ευχάριστο χόμπι, είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν ποικίλα ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. Η ενθάρρυνση άλλων χόμπι και δραστηριοτήτων μπορεί να σας βοηθήσει να αποσπάσετε την προσοχή του παιδιού σας από τον εθισμό του στα βιντεοπαιχνίδια και να του παρέχετε εναλλακτικές πηγές ψυχαγωγίας και εκπλήρωσης.

Αρχικά, προσπαθήστε να προσδιορίσετε τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας εκτός παιχνιδιού. Ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, την τέχνη, τη μουσική ή άλλες δραστηριότητες; Χρησιμοποιήστε τα υπάρχοντα πάθη τους ως σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε νέα χόμπι. Εγγραφείτε σε μια τοπική αθλητική ομάδα ή τάξη τέχνης ή ενθαρρύνετέ τα να συμμετάσχουν σε μια μουσική ομάδα ή τάξη χορού. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν εισάγετε σταδιακά νέες δραστηριότητες και χόμπι και δεν αφαιρείτε εντελώς τα βιντεοπαιχνίδια, την κρύα γαλοπούλα. Μερικοί από τους πιο στενούς φίλους και το σύστημα υποστήριξης του παιδιού σας είναι πιθανότατα online.

Είναι επίσης σημαντικό να είστε υποστηρικτικοί και να συμμετέχετε στα νέα χόμπι του παιδιού σας. Παρακολουθήστε τα παιχνίδια ή τις παραστάσεις τους, εκθέστε τα έργα τέχνης τους στο σπίτι σας ή βοηθήστε τους να δημιουργήσουν έναν καθορισμένο χώρο για το νέο τους χόμπι. Δείχνοντας ενδιαφέρον και υποστήριξη, τους βοηθάτε να αναπτύξουν μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης εκτός παιχνιδιού.

Επιπλέον, προσπαθήστε να καλλιεργήσετε την αγάπη για τις υπαίθριες δραστηριότητες. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να περνά χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, είτε πρόκειται για περιπάτους, βόλτες με ποδήλατο ή για άλλες σωματικές δραστηριότητες. Ο χρόνος που περνάτε στη φύση μπορεί να έχει ένα ηρεμιστικό και θεραπευτικό αποτέλεσμα και να παρέχει μια υγιή ισορροπία στον χρόνο οθόνης τους.

Θυμηθείτε, είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και κατανοητοί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Το παιδί σας μπορεί αρχικά να αντισταθεί στην ιδέα της εξερεύνησης νέων χόμπι, αλλά με το χρόνο και την υποστήριξη, μπορεί να αναπτύξει ένα γνήσιο ενδιαφέρον και να βρει απόλαυση σε δραστηριότητες πέρα από τα βιντεοπαιχνίδια.

Αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας για σοβαρές περιπτώσεις εθισμού

Εάν έχετε προσπαθήσει να μιλήσετε στο παιδί σας και να θέσετε όρια στη χρήση βιντεοπαιχνιδιών, αλλά ο εθισμός του εξακολουθεί να υφίσταται, ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Οι σοβαρές περιπτώσεις εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να είναι απίστευτα επιζήμιες για την ψυχική υγεία ενός παιδιού, καθώς και για τις σχέσεις και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους.

Μια επιλογή είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός θεραπευτή ή συμβούλου που ειδικεύεται στον εθισμό ή / και στις διαταραχές τυχερών παιχνιδιών. Μπορούν να παρέχουν στο παιδί σας ατομική θεραπεία για την αντιμετώπιση των υποκείμενων αιτιών του εθισμού τους και να παρέχουν στρατηγικές αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση των πόθων τους.

Υπάρχουν επίσης εξειδικευμένα προγράμματα και κέντρα θεραπείας που επικεντρώνονται ειδικά στον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια. Αυτά τα προγράμματα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της ατομικής και ομαδικής θεραπείας, της οικογενειακής συμβουλευτικής και των ομάδων υποστήριξης.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας δεν είναι σημάδι αδυναμίας ή αποτυχίας ως γονέας. Χρειάζεται δύναμη για να αναγνωρίσετε πότε ένα πρόβλημα είναι πέρα από τον έλεγχό σας και να αναζητήσετε εξωτερική βοήθεια. Η ευημερία και η μελλοντική επιτυχία του παιδιού σας αξίζουν την προσπάθεια και την επένδυση.

Συνολικά, ενώ ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να είναι ένα δύσκολο και προκλητικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, με τη σωστή υποστήριξη και πόρους, είναι δυνατόν να ξεπεραστεί. Ως γονέας, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε εγρήγορση και προληπτικοί για την αντιμετώπιση του εθισμού του παιδιού σας και η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας όταν είναι απαραίτητο μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=6587