ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με θέμα:: «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021  στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες με τους υπεύθυνους εκπ/κούς τους.  ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ.

Οι γονείς δεν εισέρχονται στο χώρο του σχολείου και προγραμματίζουν την έγκαιρη παραλαβή των μαθητών σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτήσουμε τις επόμενες μέρες ..

«Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

– το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,

Το Yπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι «ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες»

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για την είσοδο των μαθητών στο σχολείο όπως και για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=4699