ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς. Την Δευτέρα ξεκινάμε με πολλή αιδιοδοξία και χαρά. γιατί μετά από πολύ καιρό θα συναντήσουμε ξανά τους αγαπημένους μας μαθητές. Ο Διευθυντής και όλοι οι δάσκαλοι σταθήκαμε στο πλευρό των μαθητών μας όλο αυτό το διάστημα και το ίδιο θα κάνουμε και για το υπόλοιπο .Κάποιες οδηγίες θα πρέπει να τηρηθούν όμως για την ασφάλεια όλων μας. Τα παιδιά θα έρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής. Τα μισά την Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, τα άλλα μισά Τρίτη – Πέμπτη και αντιστρόφως την επόμενη εβδομάδα. Για τον λόγο αυτό τα Τμήματα θα σπάσουν στη μέση και σε κάθε τμήμα θα δημιουργηθούν δύο υποτμήματα από 8 έως 11 παιδιά

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται κανονικά από τις 8:00 π.μ έως 8:15 π.μ .Τα παιδιά θα μπαίνουν και θα κατευθύνονται αμέσως στις αντίστοιχες τάξεις τους όπου θα τους περιμένουν οι δάσκαλοι τους. Καλό θα είναι να έχουν πάντα μαζί τους νερό ,μαντηλάκια και ένα ατομικό αντισηπτικό. Φυσικά όλες οι τάξεις και οι διάδρομοι είναι εξοπλισμένοι με αντισηπτικά .

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται με απόλυτη τάξη και τηρώντας φυσικά τις αποστάσεις . Η πρώτη τάξη θα σχολάει από το ίδιο σημείο όπως μέχρι πριν κλείσουμε. ενώ η δεύτερα τάξη θα σχολάει πλέον από την οδό Ηρακλειάς για την αποφυγή κάθε συγχρωτισμού. Οι υπόλοιπες τάξεις θα σχολάνε από την οδό Ανάφης όπως και το προηγούμενο διάστημα. Παρακαλούνται οι γονείς να προσέχουν κατά την παραλαβή των παιδιών τους και να τηρούν τις αποστάσεις . Μπορούμε όλοι να περιμένουμε και να μην φέρνουμε σε δύσκολη θέση τους υπολοίπους μαθητές.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικός ώρες : 9:15-9:35 (1ο διάλειμμα ) 11:10-11:25 (2ο διάλειμμα) 12:10-12:20 (3ο διάλειμμα ) για τις Α΄Γ΄και Ε΄τάξεις και για τις Β΄, Δ΄και ΣΤ’ τάξεις όπως ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα τμήματα των μαθητών θα αναρτηθούν στην e-class κάθε τμήματος όπου και θα ενημερωθείτε . Οι μαθητές δεν θα παίρνουν πλέον φωτοτυπίες Για τους μαθητές που δεν θα προσέλθουν θα ενημερώνονται από τους συμμαθητές τους για την ύλη που θα διδάσκει κάθε δάσκαλος .Οι μαθητές πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα γιατί δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ τους. Όσοι μαθητές δεν έχουν στο σχολείο ξυλομπογιές . μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής παρακαλούνται να φέρουν από την Δευτέρα για το μάθημα των εικαστικών.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΚΌΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

·  Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

·  Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.

·  Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

·  Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, φαγητό κλπ) με τους συμμαθητές σου.

·  Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο

·  .Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές-τριες, καλή επάνοδο στο σχολείο με υγεία και αισιοδοξία!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=4475