ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε πως στο σχολείο μας μέχρι και το τέλος της χρονιάς θα υπάρχει μια φορά την εβδομάδα ( κάθε Τρίτη ) ψυχολόγος

Η ψυχολόγος εργάζεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τις εκάστοτε διαπιστωμένες ψυχολογικές ανάγκες και, όπου θεωρείται αναγκαίο. Αξιολογεί τους μαθητές που χρήζουν υποστήριξης, χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους, όπως: παρατήρηση, συνέντευξη με την οικογένεια, ενημέρωση από το προσωπικό του σχολείου και εγκεκριμένα ψυχοτεχνικά μέσα, αποσκοπώντας στο να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη ψυχολογική εκτίμηση για την προσωπικότητα των μαθητών και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητα της . Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Διευκολύνει τη συνεργασία, επικοινωνία και  αλληλεπίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Όποιος γονέας ή κηδεμόνας επιθυμεί να συνεργασθεί μαζί της μπορεί να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση του σχολείου, διευκρινίζοντας το αίτημα του και τους λόγους που επιθυμεί τη συνεργασία, οι οποίοι θα πρέπει να αφορούν κάποιο μαθητή του σχολείου.

Επιπλέον, προκειμένου να διεξαχθεί η αξιολόγηση κάποιου μαθητή είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων του καθώς και η διενέργεια μιας συνάντησης με τους ίδιους πριν την αξιολόγηση του μαθητή, έτσι ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για το ατομικό, εξελικτικό και οικογενειακό ιστορικό του μαθητή.

Όλες οι συναντήσεις θα διεξάγονται στον χώρο του σχολείου, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου και τη ψυχολόγο.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://5dim-gerak.att.sch.gr/?p=2835